Alles over elektrische steps op één plek
Meer dan 100 e-steps in ons assortiment
Keuzehulp bij de beste e-step voor jou!

De 3 snelste elektrische steps van 2022

Op enkele uitzonderingen na, mag er op de openbare weg nog steeds niet legaal op een e-step gereden worden in Nederland. Toch is de step razend populair op de camping, als speedgoed voor kinderen, en wordt de e-step door menig Nederlander al gebruikt voor woon- werkverkeer. 

Ook al gaat de legaliteit van de elektrische step nog niet zo rap, wordt de technologie wél steeds rapper. Zowel de actieradius als de topsnelheid komen bij veel fabrikanten steeds hoger te liggen.

Bij sommige elektrische steps ligt de maximum zelfs zó hoog dat deze onder de categorie extreem geplaats kunnen worden. Zo ook in onderstaande video over de Zero 11-series die een indrukwekkende 120 km per uur gaat:

Hoe hard mag je rijden op een elektrische step?

De regelgeving voor elektrische steps in Nederland schrijft voor dat je maar 25 km/u mag rijden met een e-step. Daarnaast zijn in Nederland slechts enkele elektrische steps toegestaan op de openbare weg. De steps dienen namelijk goedgekeurd te worden door het RDW waarbij er wordt gekeken naar bepaalde veiligheidseisen. Bij goedkeuring wordt de e-step geplaatst onder de categorie ‘bijzondere bromfietsen‘ of ‘elektrische bromfietsen‘. Vandaar dat de meeste elektrische steps, die je in Nederland kunt kopen, gelimiteerd zijn tot een snelheid tot 25 km/u.

Safety first!

Ongeacht hoe hard je elektrische step gaat, is het altijd een goed idee om jezelf en anderen te beschermen. Door een helm te dragen verlaag je het risico op letsel aanzienlijk.

De 3 snelste steps op bol.com

1. Quickwheel Explorer 2x 2800w (niet meer leverbaar)

De quickwheel explorer 3 dankt zijn naam aan 2 krachtige 2800W motoren. Dit “2 Dual Motor Design” is goed voor een topsnelheid van 80 km/u en een actieradius van 100km. De step is uitgerust met twee 13-inch luchtbanden met diep profiel waardoor de step een sterke grip op de weg heeft en geschikt is voor verschillende soorten wegen.

2. ZonDoo ZU04 PRO (niet meer leverbaar)

De ZonDoo ZU04 PRO is een zeer robuuste elektrische step van 33kg met een maximale belasting van 150kg. De twee 1200W motoren leveren een maximumsnelheid van 65 km/u en een actieradius van 100km. Ook deze step komt met twee grove 10 inch banden waardoor hij geschikt is voor zowel verharde wegen, als off-road!

3. Kugoo G1 (niet meer leverbaar)

De twee 1000W motoren van de Kugoo G1 leveren een maximumsnelheid van 65 km/u. De actieradius van 60km is een stuk lager dan de ZonDoo ZU04, maar de laadtijd is vanwege twee 2a laders een uurtje korter. Ook hier wordt de elektrische step wederom uitgerust met twee 10-inch offroad banden. 

Elektrische steps met een snelheid van meer dan 25km/u:

Deel dit artikel

Abboneer je op onze nieuwsbrief!

Ontvang maandelijks de laatste updates over elektrische steps in je mailbox.

Gerelateerde artikelen

assortiment

De meest populaire elektrische step deals in Nederland

Elektrische Step kopen?

Wij hebben alle populaire steps op de nederlandse markt geselecteerd en gerangschikt zodat je altijd de perfecte step voor jou kunt vinden.

mearth-electric-scooter-NolhFLrrjb4-unsplash