Alles over elektrische steps op één plek
Meer dan 200 e-steps in ons assortiment
Keuzehulp bij de beste e-step voor jou!

Elektrische steps in Groningen

Elektrische steps in Groningen?
Ongeacht de wetgeving zie je de elektrische steps steeds vaker op de weg. Mag dit inmiddels? Of nemen de bestuurders in Groningen de risico’s voor lief? Of je nu een elektrische step wilt kopen of huren in Groningen, wij vertellen je waar je rekening mee moet houden.

Met een elektrische step de stad in?
Ga je met een niet goedgekeurde elektrische step de openbare weg op in Groningen? Dan riskeer je nog altijd een boete van ruim 360 euro. Ook bestaat de kans dat de politie je elektrische step in beslag neemt. Daarnaast is er op dit moment in Groningen nog geen verzekeraar die je elektrische step kan verzekeren. Dit betekent dat je bij een ongeval zelf moet opdraaien voor eventuele schade.

Aantal gegeven bekeuringen en waarschuwing
Met dank aan legaalrijden hebben we een indicatie van de hoeveelheid bekeuringen en waarschuwingen die zijn afgegeven door de politie. Let op, dit zijn geen officiële cijfers van de politie. Het geeft slechts een indicatie van hoe actief de politie is in Groningen en andere steden.

Kaart van meldingen in Groningen

Deelsteps in Groningen
Omdat elektrische steps nog niet zijn goedgekeurd voor de openbare weg zal je voorlopig nog geen elektrische steps kunnen huren in Groningen. Dit in groot contrast met andere grote steden in het buitenland zoals Barcelona en Valencia. In Valencia worden elektrische steps volop gebruikt door zowel de lokale bevolking als toeristen. De step blijkt daar een uitstekend vervoersmiddel binnen de grote stad. Om het aantal ongevallen te beperken heeft de Valencia echter wel besloten om steps niet meer op de voetpaden toe te laten, en de maximale snelheid te verlagen naar 10km/u.

Zal Groningen in de voetsporen treden van steden als Valencia? Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief zodat we je op de hoogte kunnen houden over de wetgeving omtrent elektrische steps in Groningen!

Deel dit artikel

Abboneer je op onze nieuwsbrief!

En ontvang een alle updates over elektrische steps in nederland

Gerelateerde artikelen

elektrische step verzekeren
Nieuws

Elektrische step verzekeren

Als je met een elektrische step de openbare weg op wilt rijden moet deze verzekerd zijn. Je mag zonder verzekering enkel op eigen terrein rijden.

Elektrische Step kopen?

Wij hebben alle populaire steps op de nederlandse markt geselecteerd en gerangschikt zodat je altijd de perfecte step voor jou kunt vinden.

mearth-electric-scooter-NolhFLrrjb4-unsplash