Alles over elektrische steps op één plek
Meer dan 100 e-steps in ons assortiment
Keuzehulp bij de beste e-step voor jou!

Elektrische step voor kinderen kopen: De 4 beste modellen van 2021

Dat de elektrische step nuttig is voor woon- werkverkeer of op vakantie is bekend. Maar wist je dat e-stepjes voor kinderen ook razend populair zijn als speelgoed? Officieel mag je met de elektrische step (nog) niet de openbare weg op, maar op eigen terrein kunnen de kleintjes zich prima vermaken. En wie is er nu niet groot geworden met steppen?

Wij hebben via bol.com de aankoopgegevens en reviews van alle elektrische kindersteps verzameld en deze in een handige top 4 gebundeld.

Wil je meer weten over de meest belangrijke kenmerken voor een elektrische kinderstep? Daar hebben we een artikel over! Elektrische step voor kinderen kopen: Regelgeving en aandachtspunten

1. Razor Electric Power Core E90

6192c5bc24f1e253cfea36da Razor Power Core E90 - Elektrische Step Wereld

Adviesprijs: €229.00

Plus en minpunten:

+ Lichtgewicht, en daardoor geschikt voor jongere kinderen
+ Verkrijgbaar in meerdere kleuren (Rood, Groen, Roze)
– Vrij lange oplaadtijd van 12 uur

Wat maakt deze elektrische step goed?

Als de bekendste producent van e-steps voor kinderen, heeft Razor ook bij dit model weer aan alle details gedacht. Zo is de step voorzien van een ‘kick-start’. Dit wil zeggen dat de step geen elektrische ondersteuning biedt vanuit stilstand. Voor je gas kunt geven zet je je af met de voet. Via de drukknop aan het stuur haalt de step een maximale snelheid van 14 km/h. Aan de linkerzijde van het stuur bevindt zich de handrem, waarmee je veilig tot stilstand komt. De Razor E90 weegt slechts 10 kg. Dit maakt de step makkelijk in het gebruik door kleinere kinderen. Op de maximale snelheid van 14 km/h houdt de step het maximaal 80 minuten vol. Dit komt neer op 18,5 kilometer per volle accu.

Koop Razor Electric Power Core E90

2. Denver SCK-5300

6192c5cdbe44f35e6aa2800c Denver SCK 5300 zwart - Elektrische Step Wereld

Adviesprijs: €139.00

Plus en minpunten:

+ Goede keuze voor een beperkt budget
+ De lichtste e-step in dit rijtje: weegt slechts 5,6 kg
+ Veilige maximale snelheid van 6 km/h
– Tot 6 kilometer rijden op een volle batterij

Wat maakt deze step goed?

Klein, simpel, inklapbaar en handig in gebruik. Zo kan de Denver SCK-5300 het beste omschreven worden. Met een maximale snelheid van 6 km/h kan dit stepje gezien worden als een leuk stuk speelgoed. Met een volle batterij houdt de step het zo’n 6 kilometer vol. Hierna kan deze ook als normale step gebruikt worden. Een lege accu is in slechts 2,5 uur weer volledig opgeladen. De step is eenvoudig in te klappen en ondersteund een maximaal gewicht van 50 kg. Met een prijskaartje van zo’n €140-, is de Denver SCK-5300 een leuke eerste step om kinderen vanaf 6 jaar kennis mee te laten maken. Met een gewicht van nog geen 6 kg is de step makkelijk in gebruik door kinderen. Wil je de step opbergen na gebruik? Het stuur is in te klappen, waarmee je de step als klein pakketje kunt opbergen.

Koop Denver SCK-5300

3. Ninebot Zing A6

666x1200 - Elektrische Step Wereld

Adviesprijs: € 139.00

Plus- en minpunten:
+ Beschikt over onderhoudsarme banden
+ Weegt 4.6 kg
– Bereik van 5 kilometer op een volle batterij

Wat maakt deze step goed?

De Segway Ninebot Zing A6 is een stevige en hippe e-step, speciaal ontworpen voor kinderen van 6 tot 12 jaar. De step haalt een maximumsnelheid van 12 km/h en gaat 5 kilometer mee op een volle accu. Dit staat ongeveer gelijk aan 45 minuten rijplezier. Is de accu leeg, dan laad je deze in vier uur weer volledig op voor het volgende rondje. Met een gewicht van slechts 8 kg is de Zing A6 kindvriendelijk in het gebruik. Wil je de step opbergen na gebruik? Dan klap je deze binnen een paar seconden in tot een formaat van 65 x 32 x 85 cm (LxBxH). Tot slot beschikt de step over uitstekende schokabsorptie, is voorzien van lekvrije banden en is zowel spatwater- als stootbestendig. Als extra veiligheidsmaatregel werkt de step op basis van een kickstart systeem. Dit maakt het alleen mogelijk om gas te geven nadat je eerst met de voet hebt afgezet.

Koop Ninebot Zingt A6

Razor Power Core E100S

6192c5e4dd8a75a9e3406d35 Razor electric power core e100s - Elektrische Step Wereld

Adviesprijs: € 299.00 met zitje, € 229.00 Zonder zitje

Plus- en minpunten:

+ Voorzien van een zadel
+ Tot 18 kilometer rijden op een volle accu
– Weegt 16 kg

Wat maakt deze step goed?

De Razor Power Core E100S is een stevige step voor kinderen vanaf 8 jaar. Het robuuste frame is gebouwd op het absorberen van stootjes tijdens het gebruik. Net als de andere Razor stepjes werkt de E100 als extra veiligheidsmaatregel met een kick-start systeem. Het zadel is los te koppelen, waarmee het een ‘klassieke’ step wordt. Het zadel reikt tot een hoogte van ongeveer 60 centimeter. De step heeft afmetingen van 86 x 42 x 89 cm en kan een maximaal gewicht dragen van 55 kg.

De step beschikt over een volledig stalen frame, een lucht gevulde voorband, een lekvrije achterband en kettingloze aandrijving. Ondanks het stevige frame heeft de step een gewicht van slechts 14 kg. Tijdens het rijden kun je schakelen tussen verschillende versnellingen. Deze zijn te bedienen via het stuur. De Razor E100 heeft een snelheidsbegrenzing tot 18 km/h. Met behulp van de handrem kom je weer veilig tot stilstand.

Koop Razor Power Core E100S – met zadel

Koop Razor Power Core E100S – zonder zadel

Heb je liever een wat ruimere keuze?

Steps met een maximale snelheid tot 10km/u en een aanbevolen leeftijd t/m 12 jaar:

Deel dit artikel

Abboneer je op onze nieuwsbrief!

Ontvang maandelijks de laatste updates over elektrische steps in je mailbox.

Gerelateerde artikelen

Advies

De nieuwste elektrische steps van november 2023

Welkom bij onze maandelijkse update van november, waarin we de schijnwerpers zetten op de meest recente innovaties in de fascinerende wereld van elektrische steps. Of

Elektrische Step kopen?

Wij hebben alle populaire steps op de nederlandse markt geselecteerd en gerangschikt zodat je altijd de perfecte step voor jou kunt vinden.

mearth-electric-scooter-NolhFLrrjb4-unsplash