Alles over elektrische steps op één plek

Meer dan 200 e-steps in ons assortiment

Keuzehulp bij de beste e-step voor jou!

Veelgestelde vragen

Als je voor het eerst een elektrische step wilt kopen zal je vast een aantal vragen hebben. Hier vind je het antwoord op de meest gestelde vragen over elektrische steps in Nederland. 

Staat je vraag en/of antwoord er niet tussen? Stel je vraag dan in de reacties onderaan de pagina!

5f7086bc0b7910295fdfcaa8_daniil-lobachev-vPXBue88Jkw-unsplash-p-800

Veelgestelde vragen

Ja. Het kopen van een elektrische step is legaal. Dat is ook de reden waarom je deze gewoon fysiek in de winkel of via een webshop kan kopen. Om er de openbare weg mee op te mogen moet de step echter gekeurd zijn door het RDW. Meer details hierover vind je op de pagina ‘Is het kopen van een elektrische step in Nederland legaal?

Er zijn uitzonderingen van toegestande steps op de openbare weg maar over het algemeen geldt dat het rijden op de openbare weg in Nederland met een elektrische step helaas nog niet is toegestaan. Er duiken echter steeds vaker berichten op waaruit blijkt dat de politie het gebruik van elektrische steps gedoogd. Vind je het risico te groot? Koop een elektrische step die wel goedgekeurd is. Niet onbelangrijk: op eigen terrein mag je gelukkig wel gewoon met een elektrische step rijden.

In 2020 heeft Cem Laçin van de SP een motie ingediend bij de tweede kamer om elektrische steps toe te laten op de openbare weg. De uitspraak hierover is positief. Naar verwachting zullen elektrische steps wel pas na 01-01-2023 worden toegelaten op de openbare weg. Dit wordt mogelijk door een nieuw opgesteld kader onder de noemer LEV’s (Lichte Elektrische Voertuigen)

Er komen maandelijks nieuwe fabrikanten van elektrische steps bij, veelal met onbekende merken. Helaas verschilt de (bouw)kwaliteit sterk, en zijn lang niet alle elektrische steps even veilig. Door de wildgroei aan verschillende merken is het soms lastig te beoordelen welke steps veilig genoeg zijn voor gebruik. In dit artikel geven we je een aantal tips waar je op kunt letten bij de aanschaf van een elektrische step.

Nog niet. Bij Elektrische step wereld hebben we ons gespecialiseerd in informatievoorziening en advies. Voor de verkoop van elektrische steps werken we op dit moment samen met Bol.com. Ons doel is om je via onze website enerzijds op de hoogte te houden over alle ontwikkelingen omtrent elektrische steps. Anderzijds willen we je helpen bij het kiezen van de beste elektrische step voor jou
Eenmaal je keuze gemaakt? Dan verwijzen we je door naar Bol.com waar jij je bestelling verder kunt afronden. Verzending en serviceverleningen verlopen dan ook via Bol.com. Wij verdienen een kleine commissie van Bol.com voor de aanbeveling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Elektrische Step kopen?

Wij hebben alle populaire steps op de nederlandse markt geselecteerd en gerangschikt zodat je altijd de perfecte step voor jou kunt vinden.

6171d21f24fcdf85fc0c5cba_5f7084064595ad1ed0bfc128_martin-katler-r9gEejXAU3Y-unsplash-p-800