Alles over elektrische steps op één plek
Meer dan 100 e-steps in ons assortiment
Keuzehulp bij de beste e-step voor jou!

Veelgestelde vragen

Als je voor het eerst een elektrische step wilt kopen zal je vast een aantal vragen hebben. Hier vind je het antwoord op de meest gestelde vragen over elektrische steps in Nederland. 

Staat je vraag en/of antwoord er niet tussen? Stel je vraag dan in de reacties onderaan de pagina!

5f7086bc0b7910295fdfcaa8_daniil-lobachev-vPXBue88Jkw-unsplash-p-800

Veelgestelde vragen

Ja. Het kopen van een elektrische step is legaal. Dat is ook de reden waarom je deze gewoon fysiek in de winkel of via een webshop kan kopen. Om er de openbare weg mee op te mogen moet de step echter gekeurd zijn door het RDW. Meer details hierover vind je op de pagina ‘Is het kopen van een elektrische step in Nederland legaal?

Er zijn uitzonderingen van toegestande steps op de openbare weg maar over het algemeen geldt dat het rijden op de openbare weg in Nederland met een elektrische step helaas nog niet is toegestaan. Er duiken echter steeds vaker berichten op waaruit blijkt dat de politie het gebruik van elektrische steps gedoogd. Vind je het risico te groot? Koop een elektrische step die wel goedgekeurd is. Niet onbelangrijk: op eigen terrein mag je gelukkig wel gewoon met een elektrische step rijden.

In juli 2021 heeft het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een kader opgesteld om licht elektronische voertuigen (LEV’s) per 01-01-2023 mogelijk te maken op de openbare weg in Nederland. In juni 2022 heeft hetzelfde ministerie een herziend advies gegeven over het LEV-kader. De ambitie is bijgesteld, de verwachting is dat het voorstel pas na de zomer van 2023 naar de Tweede Kamer kan. En dat elektrische steps pas in de periode daarna de openbare weg op mogen.

Er komen maandelijks nieuwe fabrikanten van elektrische steps bij, veelal met onbekende merken. Helaas verschilt de (bouw)kwaliteit sterk, en zijn lang niet alle elektrische steps even veilig. Door de wildgroei aan verschillende merken is het soms lastig te beoordelen welke steps veilig genoeg zijn voor gebruik. In dit artikel geven we je een aantal tips waar je op kunt letten bij de aanschaf van een elektrische step.

Nog niet. Bij Elektrische step wereld hebben we ons gespecialiseerd in informatievoorziening en advies. Voor de verkoop van elektrische steps werken we op dit moment samen met Bol.com. Ons doel is om je via onze website enerzijds op de hoogte te houden over alle ontwikkelingen omtrent elektrische steps. Anderzijds willen we je helpen bij het kiezen van de beste elektrische step voor jou


Eenmaal je keuze gemaakt? Dan verwijzen we je door naar Bol.com waar jij je bestelling verder kunt afronden. Verzending en serviceverleningen verlopen dan ook via Bol.com. Wij verdienen een kleine commissie van Bol.com voor de aanbeveling.

10 Reacties

  1. Hoi Els,

   Bedankt voor je vraag! Op dit moment hebben wij geen fysieke winkel om de elektrische steps te bekijken. Elektrische Step Wereld is een website die enerzijds voorziet in productadvies geven, en anderzijds in het delen van de laatste ontwikkelingen rondom wet- en regelgeving van LEV’s in Nederland.

   Groetjes, -Jeanette

 1. Ik wil graag weten hoe het zit met de garantie op een elektrische step (met zadel).
  Tot wie wend ik me in geval van pech??
  Hoe lang gaat gemiddeld de accu mee?
  Kan ik, indien nodig, bij u een nieuwe accu bestellen??

  1. Hi Miriam,

   Tot wie wend ik me in geval van pech??
   De elektrische steps die op op onze website worden afgebeeld zijn e-steps die door externe verkooppartijen op bol.com worden aangeboden. Mocht er iets mis zijn met je product richt je je tot de externe verkoper, de contactgegevens staat op de pagina van bol.com er altijd bij vermeld. Elektrische Step Wereld is enkel een vergelijkings website, wij bieden dus niet zelf steps te koop aan.

   Hoe lang gaat gemiddeld de accu mee?
   Dit is afhankelijk van verschillende factoren. Het type accu, hoe vaak je de step gebruikt en de temperatuur van de accu spelen daarin de grootste rol. Over het algemeen geldt dat een accu 2 tot 5 jaar mee gaat.

   Kan ik, indien nodig, bij u een nieuwe accu bestellen??
   Op dit moment vergelijken wij nog niet individuele accu’s van elektrische steps. Uit ervaring weten we wel dat bijna alle verkooppartijen op bol.com ook losse accu’s verkopen.

   Mocht je nog meer vragen hebben dan horen we het graag! Veel succes met het vinden van je elektrische step!

   Groetjes, Jeanette

 2. Kan ik bij jullie ook een display voor een denver elektrische step model SEL-65230 bestellen? Zo nee, weten jullie dan misschien waar deze wel te verkrijgen is of dat een ander model eventueel ook geschikt is?

  1. Hi Martijn,

   Bedankt voor je vraag! ElektrischeStepWereld is enkel een website om steps te vergelijken bij verschillende aanbieders in Nederland (Zoals Bol.com), derhalve is het bij ons dus ook niet mogelijk om steps te huren. Succes met het zoeken van een verhuurpunt!

   Groeten, Geffrey

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elektrische Step kopen?

Wij hebben alle populaire steps op de nederlandse markt geselecteerd en gerangschikt zodat je altijd de perfecte step voor jou kunt vinden.

6171d21f24fcdf85fc0c5cba_5f7084064595ad1ed0bfc128_martin-katler-r9gEejXAU3Y-unsplash-p-800