Alles over elektrische steps op één plek
Meer dan 100 e-steps in ons assortiment
Keuzehulp bij de beste e-step voor jou!

Welke elektrische step past bij jou?

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een elektrische step? Met keuze uit een assortiment van meer dan honderd elektrische steps vergt het enig onderzoek om tot de juiste step voor jou te komen. Om die zoektocht eenvoudiger te maken zetten wij de drie belangrijkste specificaties (prijs, snelheid en bereik) op een rijtje.

Voor het gemak delen we het aanbod even op in drie categorieën. Laag, midden, hoog

Laag segment

De fabrikanten in de lagere prijsklasse richten zich met name op het jongere publiek. Even met de step naar school (middelbare), naar een vriendje/vriendinnetje of naar het sporten. Mocht je je zoon of dochter later met de auto ophalen, dan is de step natuurlijk ook een stuk makkelijker om mee terug te nemen dan een fiets. 

 • Prijs tussen de 50 en 250 euro
 • Snelheid ligt tussen de 3 tot 20 kilometer per uur
 • Afstand op één accu is tussen de 6 en 20 kilometer
 • Maximaal toegestane gewicht is vaak niet meer dan 75 kg

Midden segment

Voor de meeste mensen zal een elektrische step uit het middensegment perfect zijn. Deze is namelijk ideaal voor woon-werkverkeer of een boodschap in het centrum. 

 • Prijs rond de 250 en 449 euro
 • Snelheid tussen de 20 en 25 kilometer per uur
 • Afstand op één accu is gemiddeld tussen de 15 en 23 kilometer
 • Maximaal toegestane gewicht tot 120 kg

Hoog segment

Tot slot het hoogsegment voor als prijs een minder belangrijke factor is.

 • Prijzen vanaf 449 euro
 • Snelheid vanaf 25 kilometer per uur
 • Afstand op één accu is gemiddeld vanaf 23 kilometer 
 • Maximaal toegestane gewicht minimaal 120 kg

Meer over de snelheid

De kans is groot dat je een elektrische step koopt omdat je met minder inspanning sneller op bestemming wilt aankomen. Een elektrische step gaat gemiddeld 22 kilometer per uur. Om de snelheid van een elektrische step in perspectief te plaatsen: Iemand die zich rustig voortbeweegt loopt ongeveer 4 tot 5 kilometer per uur. De gemiddelde snelheid van een hardloper ligt rond de 11 kilometer per uur. Wil je voorkomen dat je te hard gaat? Er zijn steps met een maximale snelheid tot 12 kilometer per uur.

Wil je zonder helm op pad is het belangrijk een step te kiezen die maximaal 25 kilometer per uur gaat. Het overgrote deel van de steps is daarom ook begrensd tot een maximale snelheid tussen de 20 en 25 kilometer per uur. 

Meer over de afstand

Gemiddeld leggen Nederlanders een afstand van 22,7 kilometer af om van huis naar werk te reizen. Dat moet met een elektrische step te doen zijn. Het merendeel van de elektrische steps heeft een bereik van tussen de 20 en 25 kilometer. Let wel op dat je de mogelijkheid moet hebben om de step in een paar uur weer op te laden voor de terugreis. Wil je zonder moeite lange afstanden afleggen? Er zijn een aantal e-steps die een bereik hebben van meer dan 75 kilometer op één batterijlading. 

Een beter beeld

Aan de hand van dit artikel heb je hopelijk een beter beeld gekregen over welke budget je wilt spenderen, en naar welke waarden je moet kijken qua snelheid en bereik. Benieuwd waar je verder nog op moet letten bij de aanschaf van een elektrische step?

Deel dit artikel

Abboneer je op onze nieuwsbrief!

Ontvang maandelijks de laatste updates over elektrische steps in je mailbox.

Gerelateerde artikelen

Advies

De nieuwste elektrische steps van november 2023

Welkom bij onze maandelijkse update van november, waarin we de schijnwerpers zetten op de meest recente innovaties in de fascinerende wereld van elektrische steps. Of

Elektrische Step kopen?

Wij hebben alle populaire steps op de nederlandse markt geselecteerd en gerangschikt zodat je altijd de perfecte step voor jou kunt vinden.

mearth-electric-scooter-NolhFLrrjb4-unsplash