Alles over elektrische steps op één plek
Meer dan 100 e-steps in ons assortiment
Keuzehulp bij de beste e-step voor jou!

Welke elektrische steps zijn wel toegestaan in Nederland?

Naar verwachting zullen elektrische steps pas in de nazomer van 2023 pas officieel worden toegelaten op de openbare weg. Dit wordt mogelijk door een nieuw opgesteld kader onder de noemer LEV’s (Lichte Elektrische Voertuigen). Gelukkig zijn er een aantal fabrikanten die modellen hebben ontwikkeld waarmee je nu al legaal de weg op kan in Nederland We zetten de toegestane steps voor je op een rijtje. Let wel op, de meeste e-steps uit dit lijstje zijn al maanden uitverkocht en zullen ook niet snel meer op voorraad komen. 

UrbMob Kick&Go

Deze e-step heeft trapondersteuning waardoor je er legaal mee de openbare weg op mag! Deze kwalitatief hoogwaardige elektrische step is daarom door ons verkozen tot ESW’s favoriet voor de legale keuze.

Stapstep

Niet de eerste legale step voor de Nederlandse markt, maar op dit moment wel één van de weinige legale e-steps die op dit moment beschikbaar zijn. Deze elektrische steps heeft trapondersteuning. Je moet met je voet bijsteppen om een maximale snelheid van 25 km/u te halen.

Veeley V5 

De Veeley V5 heeft veel weg van een elektrische scooter. De step beschikt over een kentekenplaat, zadel en zijspiegel(s) en valt daarmee onder de bijzondere bromfietsen. Heb je een rijbewijs, ben je verzekerd, en heb je de Veeley V5 voorzien van een blauwe kentekenplaat? Dan mag je er zonder problemen mee de openbare weg op.

Kickbike Fatmax

De Kickbike Fatmax is de off-road versie van de Kickbike Cruiser. Deze step van Kickbike valt onder de categorie bijzondere bromfietsen en is goedgekeurd door het RDW. Je kunt met deze elektrische step dus zonder problemen de weg op. Met de extra dikke banden is deze step echter ook prima geschikt om op onverharde wegen te rijden.

Kickbike Cruiser (uitverkocht)

De Kickbike Cruiser heel veel weg van een fiets, maar dan zonder trappers. Deze step van Kickbike valt onder de categorie bijzondere bromfietsen en is goedgekeurd door het RDW. Je kunt met deze elektrische step dus de openbare weg op.

Trendiamo Endurance‍ (uitverkocht)

Als je in het bezit bent van een rijbewijs mag je met de Trendiamo Endurance de openbare weg op, mits deze is voorzien van een blauw kenteken. Deze elektrische steps is voorzien van voor- & achterlichten, een zadel, spiegels, en een kentekenplaat en valt daarmee ook onder de bijzondere bromfietsen. Deze step heeft veel weg van een elektrische scooter, maar valt wel degelijk onder de categorie elektrische steps door zijn constructie en formaat. 

Micro M1 Colobri (uitverkocht)

Micro heeft speciaal voor de Nederlandse markt een elektrische step op de markt gebracht die wel toegestaan is. De reden waarom deze elektrische step is toegestaan is omdat deze step alleen werkt met trapondersteuning. Dat betekent dus dat je zelf nog moet steppen om snelheid te maken. De motor van de step accelereert vervolgens mee waardoor je -net als bij een elektrische fiets- minder hard hoeft te werken. Deze step valt daarmee onder dezelfde regeling als fietsen met trapondersteuning. En die zijn wel al enige tijd toegestaan in Nederland. 

Deel dit artikel

Abboneer je op onze nieuwsbrief!

Ontvang maandelijks de laatste updates over elektrische steps in je mailbox.

Gerelateerde artikelen

Advies

De nieuwste elektrische steps van november 2023

Welkom bij onze maandelijkse update van november, waarin we de schijnwerpers zetten op de meest recente innovaties in de fascinerende wereld van elektrische steps. Of

Elektrische Step kopen?

Wij hebben alle populaire steps op de nederlandse markt geselecteerd en gerangschikt zodat je altijd de perfecte step voor jou kunt vinden.

mearth-electric-scooter-NolhFLrrjb4-unsplash