Alles over elektrische steps op één plek
Meer dan 100 e-steps in ons assortiment
Keuzehulp bij de beste e-step voor jou!

Tier en Dott fuseren: Een nieuw hoofdstuk in micromobiliteit

De bekende Europese micromobiliteitsbedrijven Tier en Dott zijn recentelijk gefuseerd, met als resultaat dat het merk Dott nu de vlag voert voor de gecombineerde entiteit. Deze fusie, die in 2023 werd aangekondigd, is een strategische stap om hun marktaandeel in de gedeelde e-scooter en e-bike markt te vergroten. Door de consolidatie kunnen ze efficiënter opereren, vooral met het oog op toenemende concurrentie in de deelmobiliteitssector.

Groei en Duurzaamheid

De nieuwe organisatie richt zich op het bieden van duurzame, milieuvriendelijke vervoersoplossingen, voornamelijk in grote steden in Europa. Door deze fusie kunnen ze hun infrastructuur verbeteren en uitbreiden naar meer steden, wat zorgt voor meer toegankelijkheid voor gebruikers. Het versterken van de dienstverlening en het verhogen van het aantal voertuigen speelt hierbij een centrale rol.

Voordelen van de Fusie

De fusie biedt meerdere voordelen, zoals:

  1. Kostenbesparing: door schaalvoordelen kunnen operationele kosten worden verlaagd.
  2. Uitbreiding: plannen om uit te breiden naar nieuwe markten en steden binnen Europa.
  3. Duurzaamheid: beide bedrijven delen de visie om duurzame mobiliteitsoplossingen te bieden en de ecologische voetafdruk van stedelijk vervoer te verkleinen.

Toekomst van Micromobiliteit

Met de nieuwe naam en uitgebreide middelen zal Dott zich richten op verdere innovatie, waaronder technologieën voor het verbeteren van gebruikerservaringen, zoals verbeterde voertuigen en geavanceerde software voor het traceren van ritten. De fusie maakt deel uit van een bredere trend waarin bedrijven in de micromobiliteitssector consolideren om te kunnen concurreren met zowel lokale als wereldwijde spelers.

Deze ontwikkeling is een belangrijk moment voor de mobiliteitssector en markeert een grotere verschuiving naar duurzamere vervoersoplossingen in stedelijke gebieden.

Zo wordt verwacht dat Dott een sleutelrol zal spelen in de toekomst van Europese micromobiliteit.

Deel dit artikel

Abboneer je op onze nieuwsbrief!

Ontvang maandelijks de laatste updates over elektrische steps in je mailbox.

Gerelateerde artikelen

Advies

De nieuwste elektrische steps van november 2023

Welkom bij onze maandelijkse update van november, waarin we de schijnwerpers zetten op de meest recente innovaties in de fascinerende wereld van elektrische steps. Of

Elektrische Step kopen?

Wij hebben alle populaire steps op de nederlandse markt geselecteerd en gerangschikt zodat je altijd de perfecte step voor jou kunt vinden.

mearth-electric-scooter-NolhFLrrjb4-unsplash