Alles over elektrische steps op één plek
Meer dan 100 e-steps in ons assortiment
Keuzehulp bij de beste e-step voor jou!

Ziggo monteurs steppen over op elektrische steps

Ziggo gaat als een van de eerste grote bedrijven in Nederland gebruik maken van e-steps in de steden Amsterdam, Utrecht, Apeldoorn, Lelystad en Maastricht. Goed nieuws voor iedereen die fan is van de elektrische step; immers hoe meer vraag er is naar de e-step, hoe groter de druk op de Nederlandse overheid om het LEV-kader er doorheen te krijgen.


Maar hoe zit dat dan? Elektrische steps zijn over het algemeen toch illegaal op de openbare weg? Dat klopt. Maar Ziggo maakt slim gebruik van elektrische steps met trapondersteuning. Dat is een e-step zonder gashendeltje waarbij je met je voet moet bijsteppen om een maximale snelheid van 25 km/u te halen. Voor steps met trapondersteuning gelden dezelfde regels als voor elektrische fietsen.


Minder CO² uitstoot & flexibeler van deur naar deur.

Naast dat het goed nieuws is voor de elektrische step is het ook een mooie verdienste voor het milieu. Elke kilometer die per step wordt afgelegd is een kilometer minder per autobusje, minder CO² uitstoot dus. Verdwijnen de auto’s van de Ziggo monteurs dan helemaal? Nee, dat is helaas nog niet helemaal praktisch. Ze gaan de elektrische steps gebruiken voor datgeen waar de steps in onze ogen ideaal voor zijn: De laatste kilometers. Net zoals het voor veel step enthousiasten ideaal is om de laatste kilometers woon- werkverkeer na het openbaar vervoer met de step af te leggen; Ziet Ziggo een kans om de laatste kilometers per e-step af te leggen. Niet meer elke keer de bus in en uit en een nieuwe parkeerplekje zoeken, handig!

Een gemodificeerde e-steps met trapondersteuning?

Die zijn inderdaad, gewoon legaal. Ze zijn bedacht door de Nederlander die een Xiaomi step heeft gemodificeerd door de gashendel eraf te halen en met wat handigheid een module te maken waarbij je moet meesteppen om de maximale snelheid te behalen. Er rijden inmiddels al behoorlijk wat gemodificeerde e-steps rond en het is met een beetje handigheid vrij gemakkelijk om te bouwen. De kosten voor een kitje zijn ongeveer € 50,-. Meer daarover lees je op Tweakers.

 

Deel dit artikel

Abboneer je op onze nieuwsbrief!

En ontvang een alle updates over elektrische steps in nederland

Gerelateerde artikelen

Elektrische step in het bos
Advies

De 8 voordelen van elektrische steps

De elektrische step is de laatste jaren sterk in populariteit gestegen. Dit is niet verwonderlijk, want de elektrische step biedt veel voordelen ten opzichte van

Hoe goedkoop is elektrisch steppen?
Advies

Hoe goedkoop is elektrisch steppen?

Voor veel bezoekers is niet de aanschafprijs maar het gebruiksgemak de hoofdrede om een elektrische step aan te schaffen. Toch is het interessant om de

Elektrische Step kopen?

Wij hebben alle populaire steps op de nederlandse markt geselecteerd en gerangschikt zodat je altijd de perfecte step voor jou kunt vinden.

mearth-electric-scooter-NolhFLrrjb4-unsplash