Alles over elektrische steps op één plek
Meer dan 100 e-steps in ons assortiment
Keuzehulp bij de beste e-step voor jou!

Elektrische steps in Amsterdam

Elektrische steps in Amsterdam?
Ongeacht de wetgeving zie je de elektrische steps steeds vaker op de weg. Mag dit inmiddels? Of nemen de bestuurders in Amsterdam de risico’s voor lief? Of je nu een elektrische step wilt kopen of huren in Amsterdam, wij vertellen je waar je rekening mee moet houden.

Met een elektrische step de stad in?
Ga je met een niet goedgekeurde elektrische step de openbare weg op in Amsterdam? Dan riskeer je nog altijd een boete van ruim 360 euro. Ook bestaat de kans dat de politie je elektrische step in beslag neemt. Daarnaast is er op dit moment in Amsterdam nog geen verzekeraar die je elektrische step kan verzekeren. Dit betekent dat je bij een ongeval zelf moet opdraaien voor eventuele schade.

Aantal gegeven bekeuringen en waarschuwing
Met dank aan legaalrijden hebben we een indicatie van de hoeveelheid bekeuringen en waarschuwingen die zijn afgegeven door de politie. Let op, dit zijn geen officiële cijfers van de politie. Het geeft slechts een indicatie van hoe actief de politie is in Amsterdam en andere steden.

Kaart van meldingen in Amsterdam

Deelsteps in Amsterdam
Omdat elektrische steps nog niet zijn goedgekeurd voor de openbare weg zal je voorlopig nog geen elektrische steps kunnen huren in Amsterdam. Dit in groot contrast met andere grote steden in het buitenland zoals Barcelona en Valencia. In Valencia worden elektrische steps volop gebruikt door zowel de lokale bevolking als toeristen. De step blijkt daar een uitstekend vervoersmiddel binnen de grote stad. Om het aantal ongevallen te beperken heeft de Valencia echter wel besloten om steps niet meer op de voetpaden toe te laten, en de maximale snelheid te verlagen naar 10km/u.

Zal Amsterdam in de voetsporen treden van steden als Valencia? Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief zodat we je op de hoogte kunnen houden over de wetgeving omtrent elektrische steps in Amsterdam!

Deel dit artikel

Abboneer je op onze nieuwsbrief!

Ontvang maandelijks de laatste updates over elektrische steps in je mailbox.

Gerelateerde artikelen

Advies

De nieuwste elektrische steps van november 2023

Welkom bij onze maandelijkse update van november, waarin we de schijnwerpers zetten op de meest recente innovaties in de fascinerende wereld van elektrische steps. Of

Elektrische Step kopen?

Wij hebben alle populaire steps op de nederlandse markt geselecteerd en gerangschikt zodat je altijd de perfecte step voor jou kunt vinden.

mearth-electric-scooter-NolhFLrrjb4-unsplash