Alles over elektrische steps op één plek
Meer dan 100 e-steps in ons assortiment
Keuzehulp bij de beste e-step voor jou!

Elektrische steps in Den Haag

Elektrische steps in Den Haag?
Ongeacht de wetgeving zie je de elektrische steps steeds vaker op de weg. Mag dit inmiddels? Of nemen de bestuurders in Den Haag de risico’s voor lief? Of je nu een elektrische step wilt kopen of huren in Den Haag, wij vertellen je waar je rekening mee moet houden.

Met een elektrische step de stad in?
Ga je met een niet goedgekeurde elektrische step de openbare weg op in Den Haag? Dan riskeer je nog altijd een boete van ruim 360 euro. Ook bestaat de kans dat de politie je elektrische step in beslag neemt. Daarnaast is er op dit moment in Den Haag nog geen verzekeraar die je elektrische step kan verzekeren. Dit betekent dat je bij een ongeval zelf moet opdraaien voor eventuele schade.

Aantal gegeven bekeuringen en waarschuwing
Met dank aan legaalrijden hebben we een indicatie van de hoeveelheid bekeuringen en waarschuwingen die zijn afgegeven door de politie. Let op, dit zijn geen officiële cijfers van de politie. Het geeft slechts een indicatie van hoe actief de politie is in Den Haag en andere steden.

Kaart van meldingen in Den Haag

Deelsteps in Den Haag
Omdat elektrische steps nog niet zijn goedgekeurd voor de openbare weg zal je voorlopig nog geen elektrische steps kunnen huren in Den Haag. Dit in groot contrast met andere grote steden in het buitenland zoals Barcelona en Valencia. In Valencia worden elektrische steps volop gebruikt door zowel de lokale bevolking als toeristen. De step blijkt daar een uitstekend vervoersmiddel binnen de grote stad. Om het aantal ongevallen te beperken heeft de Valencia echter wel besloten om steps niet meer op de voetpaden toe te laten, en de maximale snelheid te verlagen naar 10km/u.

Zal Den Haag in de voetsporen treden van steden als Valencia? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief zodat we je op de hoogte kunnen houden over de wetgeving omtrent elektrische steps in Den Haag!

Deel dit artikel

Abboneer je op onze nieuwsbrief!

En ontvang een alle updates over elektrische steps in nederland

Gerelateerde artikelen

Hoe goedkoop is elektrisch steppen?
Advies

Hoe goedkoop is elektrisch steppen?

Voor veel bezoekers is niet de aanschafprijs maar het gebruiksgemak de hoofdrede om een elektrische step aan te schaffen. Toch is het interessant om de

Kentekenregistratie e-step
Nieuws

Kentekenregistratie e-step

Is een kenteken voor mijn e-step verplicht? Voordat je een elektrische step aanschaft wil je natuurlijk alles geregeld hebben om gelijk de weg op te

Nieuws

Ziggo monteurs steppen over op elektrische steps

Ziggo gaat als een van de eerste grote bedrijven in Nederland gebruik maken van e-steps in de steden Amsterdam, Utrecht, Apeldoorn, Lelystad en Maastricht. Goed nieuws

Elektrische Step kopen?

Wij hebben alle populaire steps op de nederlandse markt geselecteerd en gerangschikt zodat je altijd de perfecte step voor jou kunt vinden.

mearth-electric-scooter-NolhFLrrjb4-unsplash