Alles over elektrische steps op één plek
Meer dan 100 e-steps in ons assortiment
Keuzehulp bij de beste e-step voor jou!

Aan welke eisen moet een e-step voldoen om te worden toegelaten?

Wet en regelgeving Elektrische Step

Wij zijn speciaal voor jou in een enorme berg van beleidsregels van de overheid gedoken, op zoek naar de eisen waar een elektrische step aan moet voldoen om te worden toegelaten in Nederland. Wil je een elektrische step kopen waarvan je verwacht dat deze op termijn wordt toegelaten in Nederland? Check dan onderstaande belangrijkste eisen.

Bijzondere bromfietsen, oftewel elektrische steps

De overheid schaart een elektrische step vooralsnog onder de categorie ‘bijzondere bromfietsen’. Daar waar de overheid het heeft over een bijzondere bromfiets gebruiken wij -omwille van de leesbaarheid- de term elektrische step. Frons je je wenkbrauwen al na het lezen van de eerste regel? Zet je schrap, de complete lijst met vereisten is een stuk complexer en tevens uitgebreider.

Eisen voor het toelaten van een elektrische step

VIN Nummer

 • Een elektrische step moet voorzien zijn van een VIN (Voertuig Identificatie Nummer) in het frame of chassis. Het VIN moet voldoen aan Verordening (EU) nr. 901/2014.


Constructieplaat

Maximale snelheid

 • De elektrische step kan niet meer dan 25 kilometer per uur.
 • Als de elektrische step wordt aangedreven door een combinatie van motorische aandrijving en spierkracht dan moet de motorische aandrijving uitschakelen bij een snelheid van hoger dan 25 kilometer per uur.


Maximaal vermogen

 • Een elektrische step voor eigen gebruik en voorzien van een elektromotor heeft een maximumvermogen van niet meer dan 1 kW.


Aandrijflijn

 • De onderdelen van de elektrische aandrijflijn van een elektrische step zijn goedgekeurd volgens VN/ECE-reglement nr. 136.


Accu

 • De accu’s zijn deugdelijk bevestigd en goedgekeurd volgens VN/ECE-reglement nr. 136.
 • In geval van gevaar moet de stroom tijdig kunnen worden onderbroken.


Wielen

 • De wielen van een elektrische step zijn voorzien van luchtbanden. De luchtbanden zijn van een type dat is goedgekeurd volgens VN/ECE-reglement nr. 75.


Remsysteem

 • De elektrische step is voorzien van minimaal twee onafhankelijke en goed werkende remsystemen, en is getest overeenkomstig VN/ECE-reglement nr. 78.


Verlichting

 • Een elektrische step is voorzien van één of twee lichten aan de voorzijde van de step, één of twee achterlichten en één of twee remlichten.


Bel

 • De elektrische step is voorzien van een goed werkende bel of van een goed werkende claxon met vaste toonhoogte.


Heb je na het lezen van deze eisen nog aanvullende vragen? Lees het volledige artikel over ‘aanwijzing bijzondere bromfietsen’ op de website van de Overheid.

 

Geloof je het allemaal wel en wil je gewoon zo snel mogelijk de weg op met je elektrische step? Bekijk dan ons volledige assortiment.

Deel dit artikel

Abboneer je op onze nieuwsbrief!

En ontvang een alle updates over elektrische steps in nederland

Gerelateerde artikelen

Hoe goedkoop is elektrisch steppen?
Advies

Hoe goedkoop is elektrisch steppen?

Voor veel bezoekers is niet de aanschafprijs maar het gebruiksgemak de hoofdrede om een elektrische step aan te schaffen. Toch is het interessant om de

Kentekenregistratie e-step
Nieuws

Kentekenregistratie e-step

Is een kenteken voor mijn e-step verplicht? Voordat je een elektrische step aanschaft wil je natuurlijk alles geregeld hebben om gelijk de weg op te

Nieuws

Ziggo monteurs steppen over op elektrische steps

Ziggo gaat als een van de eerste grote bedrijven in Nederland gebruik maken van e-steps in de steden Amsterdam, Utrecht, Apeldoorn, Lelystad en Maastricht. Goed nieuws

Elektrische Step kopen?

Wij hebben alle populaire steps op de nederlandse markt geselecteerd en gerangschikt zodat je altijd de perfecte step voor jou kunt vinden.

mearth-electric-scooter-NolhFLrrjb4-unsplash