Alles over elektrische steps op één plek
Meer dan 100 e-steps in ons assortiment
Keuzehulp bij de beste e-step voor jou!

Is een elektrische step legaal op de camping?

Intro

In de Nederlandse steden en dorpen zie je de elektrische step steeds vaker. Maar als er een plek is waar de e-step écht niet meer weg te denken is, dan is dat zeker weten de camping. Zowel in het binnen- als buitenland hebben kinderen en volwassenen de elektrische step omarmd. En dat is niet gek. Ze zijn namelijk makkelijk op te bergen, je hebt er geen fietsendrager voor nodig, je zoeft in rap tempo naar het camping winkeltje en zo gaat het lijstje met voordelen nog wel even verder.

Maar mag je eigenlijk wel legaal steppen op de camping? In dit artikel zetten we de regels en aandachtspunten voor je op een rijtje.

Wat is een elektrische step?

Mocht je hier voor het eerst zijn en weet je niet precies wat een elektrische step is, volgt hier een korte samenvatting: Een elektrische step (e-step) is een step met elektrische aandrijving. Ze werken op accu’s, ze hebben meestal een snelheid van 12 tot 25 km per uur, en je kunt op een volle batterij meestal een uurtje rijden. Kortom: Schoon, ideaal en nooit op zoek naar een parkeerplekje.

Wat zijn de voordelen van een elektrische step op de camping?

Er zijn veel voordelen aan een elektrische step. Specifiek voor het gebruik op de camping springen er een drietal voordelen uit:

  • Een elektrische step gemakkelijk om mee te nemen. Je klapt hem eenvoudig op en legt hem zo in de achterbak of caravan, geen fietsendrager nodig!
  • Een elektrische step is zeer wendbaar – Je manouvreert je gemakkelijk over smalle campingwegen, de banden zijn over het algemeen geschikt voor zowel verharde wegen als gras en zandpaden.
  • De snelheid en actieradius zijn ideaal om snel korte stukjes af te leggen. Even een croissantje halen bij het de supermarkt of een wifi kaart kopen voor de Formule 1 is zo gepiept.

Wat zijn de regels voor een elektrische step op de Nederlandse camping?

Dat de elektrische step officieel (nog) niet is toegestaan op de openbare Nederlandse weg is voor de meeste geen nieuws. Maar campings vallen onder privé terrein. Dat betekend dat de campingeigenaar zelf beslist of hij/zij e-steps toestaat op het terrein. Check daarom altijd even of de elektrische step is toegestaan. Is dat het geval? Mooi! Dan kun je onbezorgd over het terrein scheuren. Wees je er wel bewust van dat wanneer je van het campingterrein af rijdt en je op de openbare weg gaat rijden je op dat moment in overtreding bent.

Hoe zit het met elektrische steppen op een camping in het buitenland?

Ook in het buitenland geldt het principe dat de camping zélf onder priveterrein valt. Ook hier is het verstandig te informeren naar de campingregels. Wanneer je op je elektrische step van de camping naar de openbare weg verplaatst is je vakantieland bepalend voor de regelgeving. In de meeste Europese landen is de elektrische step gewoon toegestaan en is er niks aan de hand. Hieronder zie je een overzicht van landen (laatst bijgewerkt in maart 2022) waarin elektrische steppen legaal is.

Elektrische steps in Europa EU 2022 esw - Elektrische Step Wereld

Conclusie: Is een elektrische step de moeite waard op de camping?

Wat ons betreft is de elektrische step een fantastisch vervoersmiddel op de camping. Informeer echter voor de zekerheid altijd even bij de camping of het is toegestaan om te steppen en vergeet ook niet de regels erop na te gaan voor je de elektrische step (voor niks) inpakt voor de reis naar je vakantieland. In de meeste gevallen kun je gelukkig gewoon genieten van je elektrische step, mits je de maximale snelheid respecteert.

Steps met een maximale snelheid tot 25km/u:

Deel dit artikel

Abboneer je op onze nieuwsbrief!

Ontvang maandelijks de laatste updates over elektrische steps in je mailbox.

Gerelateerde artikelen

Advies

De nieuwste elektrische steps van november 2023

Welkom bij onze maandelijkse update van november, waarin we de schijnwerpers zetten op de meest recente innovaties in de fascinerende wereld van elektrische steps. Of

Elektrische Step kopen?

Wij hebben alle populaire steps op de nederlandse markt geselecteerd en gerangschikt zodat je altijd de perfecte step voor jou kunt vinden.

mearth-electric-scooter-NolhFLrrjb4-unsplash