Alles over elektrische steps op één plek
Meer dan 100 e-steps in ons assortiment
Keuzehulp bij de beste e-step voor jou!

Elektrische step verzekeren

elektrische step verzekeren

Als je met een elektrische step de openbare weg op wilt rijden moet deze verzekerd zijn. Je mag zonder verzekering enkel op eigen terrein rijden. Tenzij je op een enorm landgoed woont zal dat je waarschijnlijk niet voldoende motivatie geven voor het kopen van een elektrische step.

Verzeker je de e-step niet? Dan zijn de gevolgen bij (letsel)schade aan jezelf of aan een ander volledig voor eigen rekening. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Daarom leggen we in dit artikel uit waarom, wanneer en hoe je een elektrische steps kunt verzekeren.

Waarom moet je een e-step verzekeren?

De elektrische step wordt onder de huidige regelgeving gecategoriseerd als ‘bijzondere bromfiets’. Daarmee heeft een gebruiker van een e-step zich te houden aan dezelfde regels en verplichtingen als een gebruiker van een snor- of bromfiets.

Dit betekent bijvoorbeeld dat een elektrische step voorzien moet zijn van een Voertuig Identificatie Nummer (VIN) en dat het voertuig niet harder mag dan 25 kilometer per uur. Daarnaast gelden er nog een tal van criteria waardoor veel e-steps die op dit moment worden aangeboden niet (officieel) toegelaten zullen worden. Zie voor een volledige lijst van criteria: Aan welke eisen moet een e-step voldoen om te worden toegelaten? 

Per wanneer kan je een e-step verzekeren?

De overheid is voornemens om nieuwe wetgeving voor het legaliseren van elektrische steps in de nazomer van 2023 te introduceren. Zie ook: Wanneer maakt de elektrische step zijn intrede in Nederland? Feitelijk betekent dit dat tot deze datum verzekeraars elektrische steps zonder kenteken niet kunnen verzekeren. 

Heb je een aanbieder gevonden voor het verzekeren van een e-step zonder kenteken? Dan is dit waarschijnlijk een verouderde pagina, of een malafide praktijk om persoonsgegevens te verzamelen. Trap er niet in! Heb je een e-step met kenteken? Kijk dan naar onderstaande aanbieders van verzekeringen specifiek voor elektrische steps.

Aanbieders van e-step verzekeringen

De verwachting is dat andere verzekeringsmaatschappijen pas verzekeringen voor elektrische steps gaan aanbieden op het moment dat het gebruik van e-steps op de openbare weg legaal is. Schrijf je hieronder in op onze nieuwsbrief als je hierover op de hoogte wilt blijven.

 

Deel dit artikel

Abboneer je op onze nieuwsbrief!

Ontvang maandelijks de laatste updates over elektrische steps in je mailbox.

Gerelateerde artikelen

assortiment

De meest populaire elektrische step deals in Nederland

Elektrische Step kopen?

Wij hebben alle populaire steps op de nederlandse markt geselecteerd en gerangschikt zodat je altijd de perfecte step voor jou kunt vinden.

mearth-electric-scooter-NolhFLrrjb4-unsplash