Alles over elektrische steps op één plek
Meer dan 100 e-steps in ons assortiment
Keuzehulp bij de beste e-step voor jou!

Hoe goedkoop is elektrisch steppen?

Voor veel bezoekers is niet de aanschafprijs maar het gebruiksgemak de hoofdrede om een elektrische step aan te schaffen. Toch is het interessant om de aanschaf- en verbruikskosten per voertuig te vergelijken. Zo kan je een goede afweging maken tussen het comfort en de kosten. In dit artikel schetsen wij voor jou het financiële plaatje, zodat jij met die informatie een vervoersmiddel kunt kiezen dat het beste bij jouw wensen en situatie past.

Het onderzoek

We hebben voor alle gangbare elektrische voertuigen uitgezocht wat gemiddeld de aanschafprijs is, de laadkosten, het bereik, de verwachte levensduur en tot slot een indicatie van de jaarlijkse afschrijfkosten. 

Disclaimer
Per voertuig, per product kunnen er grote verschillen waargenomen worden. Er bestaan elektrische fietsen (Blacktrail BT-01, 68,668 euro) die véél meer kosten dan de goedkoopste elektrische auto (Dacia Spring, 20.850 euro). Een gemiddelde weergave dient daarom louter ter indicatie. 

Aanschaf- en verbruikskosten per voertuig

Wat is goedkoper als je de aanschaf- en verbruikskosten per voertuig met elkaar vergelijkt? In de onderstaande tabel hebben we de uitkomsten uitgewerkt. De prijzen voor elektriciteit zijn op dit moment erg volatiel. We zijn voor dit artikel uitgegaan van een gemiddelde kilowattuur (kWh) van 0,76 cent (Oktober 2022, vandebron.nl).

Type voertuig

Visueel

Aanschaf (€)

Accu capaciteit (kWh)Laadkosten volle accu (€)

Bereik volle accu (km)

Laadkosten per 100km (€)

Verwachte levensduur (jaar)

Afschijving per jaar (€)

Elektrische fiets

bicycle icon - Elektrische Step Wereld

2200,-

0,4

€ 0,30

60

€ 0,51

7

314,-

Elektrische step

step icon - Elektrische Step Wereld

350,-

0,3

€ 0,23

25

€ 0,91

3

117,-

Elektrische monowheel

monowheel icon - Elektrische Step Wereld

1500,-

0,75

€ 0,57

40

€ 1,43

3

500,-

Elektrische scooter

moped icon - Elektrische Step Wereld

2800,-

1,4

€ 1,09

55

€ 1,98

5

560,-

Elektrische auto

car icon - Elektrische Step Wereld

67000,-

65,2

€ 49,55

336

€ 14,75

20

3346,-

Tip: Swipe naar links voor meer data!

Delen mag!

Keuze afhankelijk van gebruiksituatie

Wil je zo comfortabel mogelijk op je verre vakantiebestemming aankomen? Dan zal er qua voertuigen niets kunnen tippen aan een elektrische auto. Als je echter kortere afstanden wilt afleggen, bijvoorbeeld naar je werk of een afspraak in de buurt, zal de ideale voertuigkeuze sterk afhangen van jouw situatie. 

Wil je zo min mogelijk aan verbruikskosten kwijt zijn? Dan kan je het best kiezen voor een elektrische fiets. Doordat je zelf vaak (lichtjes) mee trapt is de elektrische fiets bij uitstek het meest zuinige vervoersmiddel (gemiddeld 51 cent aan laadkosten per 100km). Wil je echter een voertuig met een lage aanschafwaarde? Dan is de elektrische step veruit de goedkoopste optie! 

Goedkoopste vervoersmiddel

Alhoewel een elektrische step niet het meest efficiënte vervoersmiddel is maakt de gemiddeld lage aanschafwaarde dit meer dan goed. Om de meerprijs voor een elektrische fiets (gemiddeld 2200 euro) versus een elektrische step (gemiddeld 350 euro) ten opzichte van de laadkosten te compenseren moet je maar liefst 456.414(!) kilometer afleggen. Mocht je dit als een mooie uitdaging zien horen wij graag je van je!

In de praktijk zal je dus met een e-step voordeliger uit zijn. Overtuigd? Bekijk ons assortiment elektrische steps en kies een e-step die het best bij je past. Kom je er niet uit? Wij geven advies over welke step het best bij je past. 

Wil je het overzicht over de aanschaf- en verbruikskosten per elektrisch voertuig delen op je eigen website? Kopieer onderstaande code en plak deze in de html van je website.

				
					<a href="https://elektrischestepwereld.nl/advies/hoe-goedkoop-is-elektrisch-steppen/"> <img width="779" height="499" decoding="async" src="data:image/svg+xml,%3Csvg%20xmlns='http://www.w3.org/2000/svg'%20viewBox='0%200%20779%20499'%3E%3C/svg%3E" alt="Aanschaf- en verbruikskosten per elektrisch voertuig" title="Hoe goedkoop is elektrisch steppen? 6 - Elektrische Step Wereld" data-lazy-src="https://elektrischestepwereld.nl/wp-content/uploads/2022/11/Aanschaf-en-verbruikskosten-per-e-voertuig.png"><noscript><img width="779" height="499" decoding="async" src="https://elektrischestepwereld.nl/wp-content/uploads/2022/11/Aanschaf-en-verbruikskosten-per-e-voertuig.png" alt="Aanschaf- en verbruikskosten per elektrisch voertuig" title="Hoe goedkoop is elektrisch steppen? 6 - Elektrische Step Wereld"></noscript> </a> <br/> <br/>Aanschaf- en verbruikskosten per elektrisch voertuig<a href="https://elektrischestepwereld.nl/advies/hoe-goedkoop-is-elektrisch-steppen/"></a> door <a href="https://www.elektrischestepwereld.nl/">Elektrische Step Wereld</a>
				
			

Deel dit artikel

Abboneer je op onze nieuwsbrief!

Ontvang maandelijks de laatste updates over elektrische steps in je mailbox.

Gerelateerde artikelen

Advies

De nieuwste elektrische steps van november 2023

Welkom bij onze maandelijkse update van november, waarin we de schijnwerpers zetten op de meest recente innovaties in de fascinerende wereld van elektrische steps. Of

Elektrische Step kopen?

Wij hebben alle populaire steps op de nederlandse markt geselecteerd en gerangschikt zodat je altijd de perfecte step voor jou kunt vinden.

mearth-electric-scooter-NolhFLrrjb4-unsplash